Über uns

Hársfa Étterem

*

Történetünk

1985-ben végeztem a soproni Vendéglátó Szakközépiskolában, és a szakmámat azóta is rajongásig imádom. Nem kell más hobbi sem!

Néhány év pincérkedés és személyi asszisztensként való munka után a családommal nyitottam az első éttermemet Ausztriában. Egy idő után azonban nem találtam a helyemet, és a szívem egyre jobban visszahúzott Magyarországra. Nem volt kérdés, hogy itthon csakis vendéglátásban gondolkodunk majd. Ekkor hallottam a tippet, hogy kiadó a Hársfa. Hát, nem volt az.

Viszont nagyon jót beszélgettem az akkori tulajdonossal, aki végül meggondolta magát, így 1994-ben hazaköltöztünk és átvettük a vendéglőt.

1996-ban jött el az idő, hogy örökre összekössük az életünket. Ekkor ötlött a fejembe, hogy valami igazán különlegeset, egyedit és megismételhetetlent szeretnék alkotni. Az étterem megjelenésével kezdtem.

Az alapötletként egy jellegzetes, alföldi csárdát álmodtam meg, később kiderült, hogy hibásan. Rengeteg lakberendezővel több tucatnyi ötletet is kipróbáltunk, többször is átalakítottuk belülről az éttermet, de egyik sem volt az igazi.

És akkor jött Hoffer Ottó a régi malom ötletével. Azonnal beleszerettem a tervekbe, és a mai napig hálás vagyok neki, hogy kirángatott az álmaimból, és létrehozta ezt a kívül-belül egyedi csodát, amit ma már több másik étterem is másolni próbál.

Étlapunk

Hársfa Étterem

*

Ételeink

Persze nem csak emiatt tartják a Hársfát „Móvár legjobb éttermének”.A hamisítatlan magyaros és nemzetközi ételek, az ismert, de mégis újraalkotott ízek és a hatalmas adagok senkit sem engednek el maradandó kulináris élmények nélkül.

Az étlapot a főchéffel közösen félévente-évente újragondoljuk.Már a tervezés fázisa is nagyon izgalmas: kiválogatjuk az aktuális trendeknek megfelelő ételeket, több tucat szakirodalmat nézünk végig, kikérjük a vendégeink véleményét, aztán hetekig csak tervezünk, ötletelünk és persze főzünk. Mindennek tökéletesnek, harmonikusnak és emlékezetesnek kell lennie, csak így kerülhet a Hársfa étterem étlapjára.

Persze mindig van aktuális szezonális ajánlatunk is, amely az évszakhoz, az idényhez vagy éppen egy közelgő ünnephez kapcsolódik. Hatalmas siker övezi a Liba-napokat, a Spárga-napokat, de a legnagyobb sikere minden évben a Vad-napoknak van.

Étlapunk

Hársfa Étterem

*

Az ételeink titka rém egyszerű:

minden nap friss, kifogástalan minőségű alapanyagból dolgozunk,
amiből csak tudunk helyi összetevőt választunk,
kihasználjuk az idényjellegű zöldségek és gyümölcsök páratlan zamatosságát,
csak zsenge, illatos fűszerekkel ízesítünk,
minden ételünket gondosan odafigyelve, szeretettel készítjük.

Étlap
Fel