Aktualitások, újdonságok
Hírek
2016.10.10. • RENDEZVÉNYEK

Újdonság a Hársfában – indulnak a kóstolók

Egy kis újdonságra, valami igazán exkluzív, különleges és fenséges dologra vágytam, így született a hagyományteremtő vadnapi kóstoló ötlete. Olvasd el a teljes story-t!

Épp a feleségemmel tervezgettük a szokásos vadnapi ajánlatot, visszanéztük a korábbi évek népszerű ételeit, hogy másnap már érdemben tudjunk egyeztetni róla a chéffel. Nagyon késő volt már, és persze a bor is nagyon finom volt. És akkor megtörtént:

A megszokott ajánlataink alapanyagaihoz képest egyre szokatlanabb összetevők jutottak eszembe: csokoládé, tonkabab, csicsóka, polenta, déli gyümölcsök, kávé. Az egyre vadabb ötletek alig hagytak aludni, másnap reggel rohantam az étterembe, hogy a chéffel is megbeszélhessem az elképzeléseimet.

X pedig benne volt a játékban.

 

 

Egyre elképesztőbb fogásokat kreáltunk, egyre inkább elkapott minket az alkotás öröme, és hamarosan összeállt egy elképesztően ínycsiklandó menü terve csicsókapürével, pirított rókagombával és sütőtökpürével tálalt vörösboros szarvasfilével, mellé jó fajta Egri bikavérrel. Desszertnek pedig egy isteni rumos gesztenyével töltött palacsintát álmodtunk, tonkababos csokoládéöntettel.

Elégedetten néztük a végeredményt, és még aznap időt szakítottunk rá, hogy ki is próbáljuk az alkotást. „Mennyi”, „hmmm”, „isteni”, „utánozhatatlan”, „minden nap ezt enném” – és ehhez hasonló bókokat kaptunk a többiektől. És bár tudtuk, hogy az étlapra ebben a verzióban nem kerülhet fel, nem akartuk elengedni az ötletet. Arra vágytunk, hogy mindenki megkóstolhassa.

Szervezz egy kóstolót belőle – vetette oda a feleségem, miközben éppen a kabátját vette.

 

 

Azonnal le is csaptunk az ötletre: kitűztük az időpontot, létrehoztunk egy eseményt a Facebookon, és vártunk. Egyre többen jelezték, hogy jönnének kóstolni és a telefon is gyakran csörgött.

Aztán eljött október 6-a, és csak jöttek az emberek és jöttek, és jöttek. Több, mint 60-an vettek részt az első Gyertyafényes vadnapi kóstolón, és egyikük sem távozott éhesen vagy elégedetlenül.

Fantasztikus hangulatú este volt, mesés illatok kavarogtak a levegőben, folyt a bor és koccantak az evőeszközök.

Ott helyben el is határoztam, ennek még lesz folytatása, és lett is…

Ha nem akarsz lemaradni a következőről, kövesd figyelemmel a Facebook oldalunkat!